Go Back

Monster burger

Ingrediënten
  

  • 4 Hamburgerbroodjes (bij voorkeur zwart of donker gekleurd voor een griezelig effect)
  • 4 Runderburgers
  • 4 Bladeren kropsla
  • 1 Tomaat, in plakken
  • 1 Rode ui, in ringen
  • Bloederige saus (ketchup met een beetje sriracha voor pit)
  • 8 Jalapeño of mini-paprika’s voor de horens
  • Plakjes kaas

Instructies
 

De horens

  • Was eerst je handen
  • Snijd de jalapeño of mini-paprika’s doormidden en verwijder eventuele zaadjes. Plaats ze even apart deze gaan straks dienen als de horens van de burger.

Bereid de burgers

  • Bak de runderburgers op de grill of in een pan tot ze gaar zijn en een mooie kleur hebben.
  • Leg een plakje cheddar of smeltkaas bovenop elke burger wanneer deze bijna klaar is. Laat de kaas smelten, zodat deze er druppelend uitziet voor een extra ‘monsterlijk’ effect.

Bereiden van de broodjes

  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze lichtjes in een pan of oven voor een knapperige textuur.
  • Smeer eventueel een beetje mayonaise op de onderste helft van elk broodje en leg hierop een blaadje sla.

Het bouwen van de monster burger

  • Plaats de burger met de gesmolten kaas op het broodje met sla.
  • Voeg een plak tomaat en wat rode uienringen toe, zodat het lijkt alsof er bloedige lagen en ogen op de burger liggen.
  • Voor het bloederige effect sprenkel wat ketchup of pittige saus over de burger zodat het langs de zijkanten druppelt als bloed.

De horens

  • Prik de jalapeño peperhelften of mini paprika’s bovenop de burger. Gebruik eventueel cocktailprikkers om de horens stevig vast te zetten, zodat ze schuin omhoog wijzen voor een demonisch uiterlijk.

Het serveren van het broodje

  • Plaats de bovenkant van het broodje voorzichtig bovenop de burger en zet de horens nog eens goed vast. Serveer met extra bloederige saus aan de zijkant voor wie het aandurft!