Go Back
hamburger met truffelmayonaise

Hamburger met truffelmayonaise en zoete aardappelfriet

Maak zelf een hamburger met truffelmayonaise en zoete aardappelfriet. Eenvoudig en heerlijk recept.
Voorbereiding 10 minutes
Koken 15 minutes
Totaal 25 minutes
Porties 2 personen
Calorieën 750 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 rundvlees hamburgers ongeveer 120 gram elk
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1/2 tomaat in plakjes gesneden
  • Blaadjes sla naar keuze
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 ml truffelmayonaise

Instructies
 

  • Verwarm de grill of koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doe olijfolie op de hamburgers en kruid ze met zout en peper.
  • Grill de hamburgers 3-5 minuten aan elke kant, of tot de gewenste gaarheid. Voeg in de laatste minuut een plakje cheddar toe op elke burger om te smelten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en grill de snijkanten lichtjes tot ze goudbruin zijn.
  • Besmeer de onderste helft van elk broodje rijkelijk met truffelmayonaise.
  • Leg daarop wat sla, een schijfje tomaat en een ring rode ui.
  • Plaats de hamburger met gesmolten cheddar op de groenten.
  • Dek af met de bovenste helft van het broodje.