Maak de saus: Meng in een kleine kom de mayonaise, relish, ketchup, suiker en azijn. Het mengsel krijgt een roze kleur. Zet het opzij.
Bereid de Burgers: Maak 4 burgers van 125 gram rundergehakt of schat dit op het oog. Druk de portie zachtjes plat tot een cirkel van de gewenste dikte, zonder het gehakt te veel te kneden of vormen. Bestrooi beide kanten met zout en peper. Zet ze opzij.
Maak Gekarameliseerde Ui 'Buns': Verhit in een grote pan of op een platte grill op middelhoog tot middellaag vuur wat plantaardige olie. Voeg, zodra de olie heet is, de uien toe en bestrooi ze met suiker en zout. Kook een paar minuten tot de randjes goudbruin worden. Draai ze voorzichtig om en karameliseer de andere kant. Voeg net voordat je ze van de grill haalt, kaas toe aan de helft van de gegrilde uien.
Kook en maak de Burger: Verhit op middelhoog vuur wat plantaardige olie en/of boter in een koekenpan of pan. Voeg de burgers toe en optioneel, voeg 1 theelepel mosterd toe aan de rauwe kant en smeer het gelijkmatig uit. Het duurt ongeveer 2-3 minuten voordat de burger een mooi bruin korstje krijgt. Draai hem om en leg een plakje Amerikaanse kaas op de helft van de burgers. Laat het ongeveer nog 1 minuut koken. Leg een burger zonder kaas op een burger met kaas om een dubbele burger te maken. Leg deze stapel op een gegrilde ui en voeg een gegrilde ui met kaas bovenop toe als 'bun'.