Go Back
bonenburger maken

Bonenburger recept

Een heerlijk recept voor een lekkere vleesloze burger
Voorbereiding 45 minutes
Koken 10 minutes
Totaal 1 hour 10 minutes
Soort burger Hoofdgerecht, lunch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 Blik Zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 1/2 kopje Hovermout (of broodkruimels)
  • 1 Ui
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1/2 Rode paprika (fijngehakt)
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1/2 tl Paprikapoeder
  • 1/4 kopje Gehakte koriander of peterselie
  • 1 el Gemalen lijnzaad gemengd met 3 eetlepels water

Instructies
 

  • Meng het gemalen lijnzaad met water en laat het 5 minuten staan.
  • Bak de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn
  • In een grote kom, prak de bonen met een vork of aardappelstamper. Voeg de havermout, gebakken groenten, sojasaus, tomatenpuree, kruiden, verse kruiden en het lijnzaadmengsel toe. Meng goed
  • Vorm het mengsel tot burgers van gelijke grootte
  • Laat de burgers minstens 30 minuten in de koelkast opstijven
  • Bak de burgers in een beetje olie in een hete pan gedurende 4-5 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en stevig zijn