Het zal je niet ontgaan zijn, de opkomst van de vega hamburger. Het aanbod in de schappen van de supermarkt wordt groter en bij veel restaurants zie je ze op het menu staan. Af en toe want minderen met vlees is namelijk helemaal geen slecht idee. De meningen over de vegaburger zijn verdeeld, de een vindt het niet te onderscheiden van en een hamburger en de ander vindt het een smakeloze hap. Er zijn nieuwe ingrediënten en kruiden die ervoor zorgen dat een vegaburger veel smaak krijgt. In deze blog gaan we het over alle punten rond een goede vegaburger hebben. Ben je na het lezen van deze blog nog benieuwd naar andere lekkere recepten? Dan heeft hamburger recepten nog een aantal klaar staan. Dus ga ervoor zitten om van alles te weten te komen over waarom vegaburgers populair zijn geworden, en hoe je een vegaburger lekker kan maken.
Waarom zijn vega hamburgers zo populair?
Vegaburgers worden steeds populairder en veel restaurants en fastfoodketens hebben tegenwoordig ook een vegetarisch aanbod op het menu staan. Dat is slim want zo spreek je een grotere doelgroep aan en sleep je meer bezoekers naar je restaurant. Maar waarom eten mensen tegenwoordig meer en vaker vegetarisch? Wat heeft ervoor gezorgd dat de vega hamburger steeds populairder is geworden? Dat is natuurlijk de grote vraag.
Diversiteit:
Voor veel mensen is het de diversiteit, mensen hebben afwisseling nodig en zoeken daarom telkens weer nieuwe gerechten om uit te proberen. Er zijn voor burger liefhebbers al veel verschillende soorten burger recepten zoals: een kipburger recept, visburgers maar ook Mexicaanse burger, en tegenwoordig ook meer groenteburgers. Door af en toe een vegetarisch recept te maken of te eten zorg je ervoor dat je smaakpapillen wat afwisseling krijgen. Zo leren je smaakpapillen altijd weer nieuwe smaken en smaakcombinaties.
Vleesloos:
Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar een grote reden waarom vega burgers steeds populairder zijn en je het bijna overal wel ziet is doordat er veel mensen zijn die geen vlees meer eten dus die zijn Vegetarisch. Zij hopen zo dat er hierdoor minder dieren geslacht hoeven te worden dus automatisch minder dierenleed.
Beter milieu door vega hamburgers:
Wetenschappers zeggen dat eten van vega beter is voor de natuur en het milieu doordat er minder stikstof vrijkomt tijdens het maken van vega vlees dan bij dierlijk vlees. Dus ook om die reden zijn er vaak mensen die zo nu en dan het vlees links laten liggen. Zij kiezen bewust voor een vegetarische maaltijd en wat is nou beter dan een vega hamburger op zo’n moment.
Het maken van een lekkere vega hamburger
Nu je de reden er achter weet is het tijd voor het echte werk: het maken van de vega hamburgers. Nu zijn er veel verschillende ingrediënten die je kan gebruiken voor het maken van de vegaburgers. Hier heb ik ze allemaal op een rijtje.
- Vega gehakt
- Spinazie
- Kidneybonen
- Mais
- Champignons
- Rode biet
- Kikkererwten
- Linzen
- Asperges
Hieronder een klein recept wat je kan volgen om bij lekkere vega hamburgers te komen.
- Kikkererwten
- Quinoa
- Gemengde kruiden zoals komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder en nog veel meer
- Ui
Bereidingswijze in 5 stappen:
- Spoel de kikkererwten en quinoa grondig af.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Mix de gekookte quinoa, kikkererwten en kruiden in een keukenmachine tot een samenhangend mengsel.
- Vorm burgers van het mengsel en bak ze in een pan tot ze goudbruin zijn.
- Serveer op een volkorenbroodje met je favoriete toppings en sauzen.
De vega hamburger is een toekomstige topper
Terwijl er nog veel ontwikkelingen zijn in de culinaire wereld zijn we het er allemaal over eens dat de vegaburger een blijvertje is. Veel mensen die al gestopt waren met vlees eten zijn ontzettend blij met deze uitvinding. Maar ook mensen die eerder zaten te twijfelen zijn door de opkomst van de vega hamburger overgestapt om te stoppen met het eten van vlees. Of je nou wel of niet stopt met het eten van vlees, het maken van een vega hamburger is het zeker waard om eens te doen en uit te proberen.